Waarom hebben eiwit shakes een slechte naam?

06-05-2015 - Robin Weggers

Als je praat over eiwit shakes dan hebben mensen hun oordeel al klaar. De een vindt het onzin en de ander denkt dat shakes hetzelfde zijn als anabolen.

Wat zijn eiwit shakes

Een eiwit shake is een supplement, dit wel zeggen een toevoeging op je dagelijkse voeding. Eiwitten, vetten en koolhydraten zijn essentiële bouwstenen voor onze lichaam. Zonder deze macronutriënten kan ons lichaam niet functioneren.

Een eiwit shake levert deze eiwitten, maar vaak zijn dit geconcentreerde eiwitten. Eiwitten bestaan uit aminozuren welke nodig zijn om onze cellen te vernieuwen wanneer deze beschadigd zijn. Er zijn maar liefst 22 verschillende aminozuren waarvan onze lichaam er 13 kan aanmaken. De rest krijg je binnen door voeding. Om een balans te krijgen tussen deze aminozuren is het verstandig om zoveel mogelijk verschillende eiwitrijke producten te eten.

Een eiwit shake bestaat vaak maar uit een aantal van deze aminozuren.

Hoe te gebruiken

Een eiwit shake hoor je niet te gebruiken als vervangend middel voor voeding. Het heet niets voor niets een supplement en hoort dan ook gebruikt te worden als aanvulling op je dieet. Gevarieerd eten is belangrijk daarna zou je een supplement kunnen overwegen.

Als je voeding in orde is en je merkt dat je toch een tekort krijgt aan eiwitten, of mis je een maaltijd dan raad ik aan om gebruik te maken van een shake.

Het is niet verstandig om je eiwitten alleen maar binnen te krijgen door middel van een eiwit shake. Je lichaam heeft variatie nodig en krijgt dit alleen door voeding, aangezien de eiwit shake niet alle aminozuren bevat die je lichaam nodig heeft.

Waarom hebben de eiwit shakes een slechte naam

De meeste mensen die een eiwit shake gebruiken zijn bodybuilders of mensen die aan kracht training doen. Deze groep weet hoe ze het moeten gebruiken als aanvulling op hun dieet. Maar er zijn ook genoeg mensen die denken dat een eiwit shake het enige is wat ervoor zorgt dat ze groot en sterk worden, niets is minder waar.

Wees dus verstandig met het gebruik van supplementen en vooral met eiwit shakes. Gebruik het als een aanvulling en niet als een vervangend middel. Ben je nog op zoek naar eiwit shakes dan raden we je aan om ons assortiment te bekijken.

Reageer op dit bericht